torek, 26. junij 2012

Nadevane palačinke s koromačem

Tokrat en res zanimiv in okusen recept. Sama sem bila najprej malo skeptična glede okusa, ampak če nisi striktno samo za 5 jedi v življenju jih moraš poskusiti :)



Sestavine za 4 osebe:
  • 2 celi jajci
  • 100 g pšenične moke
  • 300 ml posnetega mleka
  • 4 noževe konice zmletega koromačevega semena
  • žlička sladkorja
  • 4 gomolji koromača
  • 300 g posnetega jogurta
  • 60 ml posnetega mleka
  • 4 žličke nastrgane limonine lupine – neškropljene
  • po želji sveže mleti beli poper
  • olje za cvrtje
  • zvrhana žlica sesekljanega zelenega koprca

Priprava: iz jajc, moke, mleka, zmletega koromača in sladkorja naredimo zmes za palačinke, ki jih na vročem olju tudi spečemo. Koromačeve gomolje narežemo na tanke rezine in jih na segretem olju zlatorumeno zapečemo. Jogurt zmešamo z mlekom, limonino lupino in koprcem, da dobimo gladko omako. Po želji dodamo še sveže mleti beli poper. Pečene palačinke nadevamo s popečenimi rezinami koromača, jih prepognemo in prelijemo z omako.


Lahko pa seveda v nadev dodaste nekaj gobic.

Ni komentarjev:

Objavite komentar