Tokrat en res zanimiv in okusen recept. Sama sem bila najprej malo skeptična glede okusa, ampak če nisi striktno samo za 5 jedi v življenju jih moraš poskusiti :)
Sestavine za 4 osebe:
- 2 celi jajci
- 100 g pšenične moke
- 300 ml posnetega mleka
- 4 noževe konice zmletega koromačevega semena
- žlička sladkorja
- 4 gomolji koromača
- 300 g posnetega jogurta
- 60 ml posnetega mleka
- 4 žličke nastrgane limonine lupine – neškropljene
- po želji sveže mleti beli poper
- olje za cvrtje
- zvrhana žlica sesekljanega zelenega koprca
Priprava: iz jajc, moke, mleka, zmletega koromača in sladkorja naredimo zmes za
palačinke, ki jih na vročem olju tudi spečemo. Koromačeve gomolje narežemo na
tanke rezine in jih na segretem olju zlatorumeno zapečemo. Jogurt zmešamo z
mlekom, limonino lupino in koprcem, da dobimo gladko omako. Po želji dodamo še
sveže mleti beli poper. Pečene palačinke nadevamo s popečenimi rezinami
koromača, jih prepognemo in prelijemo z omako.
Lahko pa seveda v nadev dodaste nekaj gobic.
Ni komentarjev:
Objavite komentar