Tudi sama bom malo pobrskala še naokoli in zbrala informacije s čim več koncev, pa bo mogoče tale tema postala bolj 'popularna'. Najbolj nas sicer zanima kje rastejo jurčki :) pa seveda tudi ostalo.
Tukaj sem našla tudi nekaj opisov gob, ki rastejo sloveniji.
Za konec še en recept za gobovo juho:
Gobova juha
Sestavine za 8 oseb:
- 400 g svežih raznovrstnih gob
- 2 stroka česna
- jajce
- 150 g paradižnika
- 60 g mocarele
- 25 g olja
- 40 g čebule
- zeleni peteršilj, limonin sok, lovor, poper po okusu
- 200 g opečenih kruhovih kock
Priprava: na olju rahlo prepražimo narezano čebulo in gobe,
dodamo strt česen, narezan paradižnik in dušimo približno 15 minut. Nato
zalijemo z vodo, začinimo in kuhamo do mehkega. V jajce vtepemo na zelo drobno
narezano mocarelo in ga zmešamo v vrelo juho. Gobovo juho ponudimo z opečenimi
kruhovimi kockami. Juhe med pripravo in na mizi ne solimo!
Ni komentarjev:
Objavite komentar