Za pripravo liči tortic potrebujemo:
- 90 g ličijev iz konzerve (nekaj jih prihranite za okrasitev)
- ½ skodelice + 3 žlice sladkorja
- 4 žličke limoninega soka
- 1/4 skodelice masla
- 50 g skute
- 1 jajce
- vaniljin sladkor
Testo:
- 150 g moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 80 g sladkorja
- 1 rumenjak
- 80 g margarine
V majhni kozici zavrite ličijev sok. Občasno premešajte. Pustite, naj ga izpari približno ¼, nato dodajte ličije. Odstavite z ognja in s pomočjo mešalnika naredite gladek pire. Dodajte sladkor in limonin sok. Dajte zmes nazaj na ogenj in mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. Ohladite.
Naredite testo in ga zvaljajte v debelino treh mm na pomokani površini. Razdelite ga na dvanajst enakomernih kvadratov. Vsak kos položite v eno od luknjic na namaščenem pekaču za muffine. Končki testa naj visijo čez rob. Ogrejte pečico na 190 stopinj. Medtem ko se pečica segreva, pripravite nadev. Z mešalnikom do gladkega zmešajte skuto, jajce, 3 žlice sladkorja, limonin sok in vaniljev sladkor. Porazdelite nadev po testu in pecite 10–20 minut. Desertne krožnike pokapljajte z ličijevim pirejem, nanj pa položite sirovo tortico. Okrasite s celim ličijevim sadežem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar